Сторінка 1 з 11

Багато що в опосума робить його дивним і цікавим тваринам. Для початку, чи знаєте ви, що опосуми відносяться до групи тварин, званих сумчастими? У самок цих тварин на череві розташована сумка, в якій зазвичай розвивається дитинча. Найбільш відомий представник сумчастих – австралійський кенгуру.

Довжина тіла опосума може коливатися від 23 до 50 см, а довжина хвоста складає 23-33 см. Шерсть опосума світло-сірого кольору. Вона відсутня лише на його круглих вухах, вузькому хвості і пальцях лап.

Внутрішній палець задньої лапи опосума може згинатися і стосуватися будь-якого іншого пальця. Опосум використовує свої задні лапи як «руки». Як і довгий хвіст, ці лапи допомагають опосумові лазити по деревах. Взагалі опосум дуже багато часу проводить на деревах, полюючи і харчуючись там. Щоб вивільнити для їжі свої лапи, опосум обмотує хвостом гілку дерева і їсть, тримаючи свою їжу в лапах і повиснувши вниз головою.

А їдять опосуми майже все! Їх «дієта» включає в себе дрібних ссавців, комах, маленьких птахів, яйця, ящірок, річкових раків, равликів, фрукти всіх видів і гриби. Ночами опосуми люблять навідуватися у фруктові сади і курники.

Цікаві записи

Залиште коментар

*

Сторінка 1 з 11