Сторінка 1 з 11

Золотистий хом’як (Mesocricetus auratus), що зустрічається в природі на Близькому Сході, був завезений з Палестини англійцями в 1930-х роках і швидко став улюбленцем дітей.

Схожий на мишу-полевку, цей гризун важить від 50 до 200 г, довжина від 15 до 30 см. Його округле тулуб вкритий густою шовковистою шерстю самих різних кольорів, найбільш типовий окрас – рудий.

При вмісті поодинці хом’як швидко приручаються і веде активне життя. Йому постійно потрібно щось гризти, оскільки його різці ростуть без зупинки і, якщо він ними не працює, загинаються під небо, блокуючи щелепи.

Хом’як ненажерливий, але його різноманітне меню не повинно виходити за норму 200 г в день: скоринки хліба, печиво, скибочки яблука, шматочки моркви – все це їжа, яку він обожнює. До його раціону корисно додати листя салату, шматочки сиру і навіть сирого м’яса. Хом’як має звичай набивати їду в защічні мішки. Як миша, морська свинка і щур, хом’як широко використовується в різних наукових експериментах.

Цікаві записи

Залиште коментар

*

Сторінка 1 з 11