Сторінка 1 з 11

Морського слона можна було б вважати четвертої різновидом ластоногих, але насправді він є гігантським тюленем.

Існує два різновиди цих гігантських слонових тюленів, або просто морських слонів. Перша – південний слонячий тюлень, який мешкає в антарктичних водах. Інша – північні слонові тюлені, що живуть у водах біля узбережжя південної Каліфорнії і розмножуються на Гваделупі та інших дрібних островах.

Обидва різновиди дуже схожі між собою і досягають приблизно однакових розмірів. Великі дорослі самці можуть бути майже шести метрів у довжину і більше трьох тонн вагою. Самки зазвичай набагато менше: не більше двох-трьох метрів у довжину. Через приблизно п'ятдесят тижнів після шлюбного періоду у них народжується одне дитинча, що важить від сорока до сорока п'яти кілограмів.

У величезних самців слонових тюленів є довгий висячий ніс, що нагадує хобот. Коли загрожує якась небезпека, самець задирає вгору свій хобот і видає грізний рев.

До 1890 року через хижацького промислу на їх шкури і жир північні слонові тюлені майже зовсім зникли. Але мексиканський уряд заступилося за їх південних родичів і встало на захист їх стада, яке тепер потроху збільшується. Кожен рік в місцях їх лежбищ можна бачити від восьми до десяти тисяч цих величезних тварин.

Цікаві записи

Залиште коментар

*

Сторінка 1 з 11